Alle kleuren mogen meedoen

Alle kleuren mogen meedoen
Veel teams lopen vast met elkaar omdat ze tegen elkaars verschillen aanlopen. En verschillen vinden we vaak niet fijn. Dat is anders. Dat is onbekend. Dat is lastig… Dat geeft zoiets als wij tegen zij. In onderstaand artikel vertel ik daar meer over. Maar bekijk eerst even dit filmpje. Het laat helder zien hoe in- en uitsluiting werkt op de werkvloer. 

Diversiteit

De meest voor de hand liggende zaken waaruit blijkt dat we als mens van elkaar verschillen zijn: ‘nationaliteit, man/vrouw, leeftijd, geloof, beroep, functie, onderwijsniveau, ervaring en vaardigheden’. Daar zijn de verschillen vaak duidelijk en zichtbaar. Echter in teams spelen er meer factoren waardoor diversiteit onder druk kan komen. Zelfs als de eerder genoemde factoren gelijk zijn, spelen er nog andere zaken mee. Denk aan persoonlijkheid (daarin verschillen we allemaal), drive, mindset, waarden, talenten, natuurlijke rol die men neemt in groepen, non verbale uitstraling, voorkeur voor manier van communiceren, denkers en doeners enz. Meer zaken op identiteitsniveau.

Ook al doen sommige groepsleden nog zo hun best zich aan te passen aan de groep, en sommigen helemaal niet!# – iemands ware kleuren (=lees verschillen) komen vroeg of laat toch bovendrijven. En dan gaat het patroon van in en uitsluiten in werking. Dat is jammer, want door de verschillende karakters, talenten, waarden en gedragingen kom je juist verder als team.

Gouden regel voor als je werkt met teams: alle kleuren mogen meedoen.


PS: Meer inspiratie rondom de kracht van diversiteit opdoen? Bekijk ook het volgende filmpje.