Mijn hart ligt bij communicatie. Ik werk niet voor niets al bijna 25 jaar in het communicatievak. Na mijn studie Communicatie en Organisatiekunde ben ik bij veel verschillende organisaties over de vloer geweest. Van grote tot kleine bedrijven, gemeenten en instellingen. Ik zag dat veel organisaties de impact van communicatie en ontwikkeling over het hoofd zien. Ze zijn druk met de buitenwereld te bedienen en merken niet dat er binnen een deur open staat. Er medewerkers ontevreden zijn, er negativiteit en onduidelijkheid is. Wat ook weer doorsijpelt naar klanten. Daar wil ik iets in betekenen. Vandaar dat ik me de laatste jaren richt op coaching en training van medewerkers in bedrijven. Omdat ik weet dat goede communicatie en ontwikkeling hét verschil kunnen maken.

Naast coach en trainer ben ik docent op een HBO opleiding voor coaches ‘Begeleiden voor Iedereen’. Mijn aanpak in al deze rollen is inhoudelijk en persoonlijk. Ik breng graag kennis en inzicht, maar stel mensen ook op hun gemak en nodig ze uit om eerlijk te zijn. Met een brede blik te kijken. Ik heb heel wat boeken bestudeerd over organisatiekunde, bedrijfskunde, communicatie en psychologie. Waardevol, maar ik weet ook dat in veel informatie andere kennis verloren is gegaan. Denk aan filosofie, antropologie, natuurkunde, oude wijsheden. Ik heb dit in mijn werkwijze verweven. Vooral van waarde omdat het bij communicatie en ontwikkeling niet alleen om de feiten gaat. Niet alle succesfactoren zijn meetbaar of te verklaren. Emotie, energie en het onbewuste spelen ook een belangrijke rol.  Roos

Waar ben ik van nut?

#Teamontwikkeling #communicatie

Steeds meer bedrijven beseffen dat goede onderlinge verhoudingen veel betekent voor het bedrijfsresultaat. Echter op de werkvloer kan er nog wel eens gedoe ontstaan. Eilandjes vorming, roddelen, mopperen, onderlinge concurrentie, elkaar tegenwerken enz.. Veel teams denken dat teamleden bepaalde capaciteiten missen of dat hun mening te veel verschilt om er ooit samen uit te komen. Terwijl het eerder een communicatieprobleem is. Doordat je met verschillende persoonlijkheden samenkomt, gaat het communiceren niet altijd vlekkeloos. Irritaties, passiviteit, dominantie, stokkende besluitvorming, inefficiëntie, non productiviteit… kan allemaal het gevolg zijn van gebrekkige communicatie. Door onderling kleur te bekennen kom je te weten te komen hoe anderen ‘in de wedstrijd’ zitten, begrijp je de verschillen beter en gaat ze zelfs waarderen. Daarmee zal de communicatie verbeteren en de groepsdynamiek veranderen. Snel daarna volgt de samenwerking!

#Leiderschapsontwikkeling #communicatie

Vroeger was het makkelijk. Wie leiding gaf had vanzelfsprekend alle kennis en macht. Als de directeur besloot om rechtsaf te gaan, dan ging het hele bedrijf rechtsaf. En mocht hij halverwege van mening veranderen, dan keek niemand daar raar van op. Hij was de directeur, dus hij moest beslissen. Maar vroeger is niet meer. Dat vraagt om een andere manier van leiding geven. Dit leiderschap gaat verder dan besluiten nemen en resultaten halen. Het heeft veel te maken met communicatie. Communicatie vanuit de organisatie, communicatie naar je teamleden en naar jezelf. Tijd en energie stoppen in het leren kennen van je teamleden. Weten hoe je het beste met je team communiceert en wat ze nodig hebben om ze mee te krijgen werkt als versneller voor goede resultaten. Echter, voordat je je  in je team verdiept is het belangrijk eerst naar jezelf te kijken. Want hoe kun je anderen begrijpen (en aansturen) als je jezelf nog niet helemaal begrijpt.

#Persoonlijke ontwikkeling #coaching

Recente onderzoeken tonen aan dat jezelf goed kennen (het mogelijke en onmogelijke) bijdraagt aan je vermogen om gelukkig te zijn. Dat betekent ook werkgeluk. Mensen zijn op hun best als ze weten wat ze kunnen betekenen en dat inzetten in hun werksituatie. Weten wat je wilt, niet wilt of niet zou moeten willen^ geeft rust. Je krijgt focus op werk dat bij je past. Dit geeft energie en voldoening. En zorgt dat de productiviteit niet alleen op wilskracht draait. Voor mensen een verademing, niet langer tegen de stroom in zwemmen of met veel discipline de werkdag doorkomen. En voor een bedrijf een zegen omdat de ‘motivatie’ en ‘bekwaamheid’ bij medewerkers zal toenemen.

Over bovenstaande onderwerpen praat ik graag verder in een kennismakingsgesprek. Om er concreet mee aan de slag te gaan heb ik een aantal trainingen ontwikkelt. De trainingen zijn op maat en individueel of met een team te volgen. Soms is er meer begeleiding nodig dan een advies of een training. Daarvoor bied ik coaching aan, individueel en voor teams. Ik ben een erkend register coach. Een goede basis voor coaching of een training is te starten met een persoonlijk identiteitsonderzoek

Wat zeggen anderen?

“Het is me nog steeds een raadsel wat Roos precies heeft gedaan, maar het is haar gelukt om ons team beter met elkaar te laten communiceren. Hoewel we ons vak allemaal uitstekend verstaan, hadden we qua omgang en interactie de bodem met elkaar geraakt. Zo erg dat het onze resultaten ging beïnvloeden. Door het traject met Roos konden we het tij te keren. Nu kunnen we ons weer geheel richten op waar we goed in zijn.”

– Teamleider technisch bedrijf

“De teamsessie bij Roos heeft ons MT team weer op het goede spoor gezet. We ontdekten een andere kant van elkaar, waardoor we beter konden dealen met de verschillen. We zagen in dat we als team eigenlijk heel complementair aan elkaar zijn. En dat bepaalde struggles niet direct aan de teamleden lagen, maar vooral met de groepsfase waarin wij als team zaten te maken had. Dit alles maakte ons toleranter en bereidwilliger de aangereikte communicatietechnieken in te zetten.” 

– Manager en MT lid

“Roos heeft mij op een heel persoonlijke en betrokken manier geholpen op zoek te gaan naar mijn identiteit. Wie ik ben als persoon, wat mij typeert, wat mij drijft, etc. Het resultaat was verrassend en erg waardevol: een blauwdruk van mijzelf in woorden en kleuren. Hierop kan ik, als persoon maar ook met mijn bedrijf, verder bouwen! Samen met Roos heb ik deze blauwdruk vertaald naar een nieuwe website, die daardoor veel kleuriger en persoonlijker is geworden.”

– Advocaat

“Roos is goed in het snel doorgronden van de klantvraag. Vanaf de eerste samenwerking met Roos is er een klik. Ze is flexibel en doelgericht. Ze denkt pro-actief met de klant mee.”

– Communicatieadviseur

“Roos is een zeer warme, sterke persoonlijkheid, waarvan je het gevoel krijgt dat je je toekomst in haar handen kan leggen. Dat bereikt ze doordat je haar vertrouwen krijgt en zij ook haar vertrouwen aan de ander geeft. Ze is vooral op een positieve manier professioneel enthousiast. Niet overdreven, maar op een manier zodat je gelooft wat ze zegt.”

Medewerker

Lees meer ervaringen>

Rooskleurig werkt zelfstandig of in een samenwerking met andere professionals. Bekijk hier een lijst met opdrachtgevers.

pijltjes-Rooskleurig

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via roos@rooskleurig.nl of 06-52067313. Ik hoor graag waar jullie tegenaan lopen, wellicht kan ik daarin iets kan betekenen.

Zoek contact met Rooskleurig...

BewarenBewaren

BewarenBewaren