Team coaching

Teams werken het beste samen als de communicatie goed is. Toch gaat dat niet altijd vanzelf. Met behulp van team coaching zorgen we dat deze spil in het optimaal functioneren aandacht krijgt en het team stappen kan maken. 

Een team coaching traject ziet er als volgt uit:

  • ID onderzoek
    We starten met een individueel Communicatiestijlen onderzoek. Uit onderzoek blijkt dat als de communicatie in een team verbetert, dit voor 50% betere resultaten zorgt. Hoe teamleden met elkaar communiceren heeft veel te maken met hoe ze persoonlijk in elkaar steken. Daarom onderzoeken we eerst wat ieders persoonlijkheid en voorkeur van communiceren is.

  • Team sessies
    Vervolgens organiseren we een een of meerdere sessies met het team. Deze staan in het teken van Communicatiestijlen in het team, diversiteit, waar vult het team elkaar aan en waar niet. En vaardigheden in communicatie.
  • Observatie momenten 
    Ik sluit bij een MT-overleg of teamvergadering aan. Door een praktijksituatie te observeren geef ik jullie inzicht in het onderlinge gedrag. Er ontstaat dan een keuze: Willen we dit en gaan we zo door, of willen we dit veranderen? Als team coach help ik jullie ander gedrag uit te proberen, waardoor de effectiviteit en het werkplezier toeneemt. Dat geeft de kwaliteit van het team een grote boost.

De team sessies vinden plaats in de studio van Rooskleurig of op een passende locatie in Nederland. Een locatie met iets extra’s zoals bos, strand, outdoor, theater, thema werkt erg mee!

Iets voor jullie team?

MAAK EEN AFSPRAAK>

Ik ben gecertificeerd register coach en organisatiebegeleider bij de LVSC. Een beroepsvereniging van en voor professionele coaches en supervisoren. Die bijdragen aan duurzaam ontwikkelen van medewerkers, teams en organisaties. Roos