Communicatie training

Iedere manier van communiceren heeft een eigen effect. Er is daarom geen goed of fout. Wel is er veel te weten te komen over hoe je als team of persoon kan communiceren met de meeste impact. Gericht op het communicatiemoment, de personen en het doel. In een communicatietraining werk je individueel of in groepsverband aan:

 • Communicatievoorkeur stijl
  Hoe je communiceert heeft veel te maken met je persoonlijkheid en achtergrond. Daarom starten we met meer bewustwording op jouw persoonlijke manier van communiceren. Wat kan jouw voorkeur communicatiestijl voor je betekenen?
 • Aansluiten
  Als je je eigen manier van communiceren beter kent, kun je je gaan inleven in wat je bij de ánder kan tegenkomen. We onderzoeken manieren waarop je doelgericht kan aansluiten in een gesprek. Wat drijft en motiveert andere voorkeurstijlen? De combinatie van jezelf en de ander herkennen is de sleutel tot goed communiceren.
 • Communicatievaardigheden
  Welke vaardigheden heb je nog meer nodig voor effectieve communicatie? Hoe ga jij in een gesprek om met luisteren, vragen stellen, jezelf uitspreken of je communicatie juist uitstellen, aannames, feedback geven en krijgen, kritiek, weerstand, conflicten enz..
 • Overtuigen
  Hoe krijgen je mensen mee met je ideeën, hoe kom je overtuigend over, wat is jouw overtuigingskracht? Hoe zit het met je non-verbale communicatie? Wat als meer vertellen niet meer werkt? Hoe zorg je dat anderen naar je luisteren? Hoe zorg je dat je contact houdt?
 • Stresscommunicatie
  Er is zoiets als stresscommunicatie, wanneer communicatie niet meer normaal verloopt. Denk aan aanvallen, beschuldigen, verdedigen, conflicten, terugtrekken, uit contact gaan. Wat is hier aan de hand en hoe ga je daarmee om?
 • Groepen
  Communiceren met een groep is weer een ander verhaal. Hoe werkt dit? Wat voor rol speelt groepsdynamica? Hoe bereik je iedereen?

De training is speciaal bedoeld voor teams of een groep medewerkers van een bedrijf.

Iets voor jou of jullie team?

MAAK EEN AFSPRAAK>