Deze training is interessant voor iedereen die zijn of haar professionele communicatie wil verbeteren. 

Het maakt je bewust van jouw manier van communiceren en het effect hiervan op anderen. Iedere communicatiestijl heeft een functie in het contact of samenwerking met anderen. Er is daarom niet snel sprake van goed of fout. Een beetje schuren mag het best in communicatie, maar als het echt gaat botsen en je uit verbinding raakt dan is het tijd om bij te sturen. Deze training helpt te communiceren met de meeste impact. De training start met een identiteitsonderzoek. De uitkomsten hiervan zijn input voor de training. Zo wordt de training op maat.

Iedere sessie behandelen we een onderwerp en kijken we hoe dit specifiek bij jou werkt. 

Programma

 1. Persoonlijke ontwikkeling
  Hoe je communiceert heeft veel te maken met je identiteit. Daarom starten we met meer bewustwording op wie je bent, wat je wilt en wat je doet. We verdiepen het identiteitsonderzoek. Zelfreflectie is key voor alles wat je doet.
 1. Communicatievaardigheden
  Hoe werkt communicatie tussen mensen precies? Welke vaardigheden heb je nodig voor effectieve communicatie? Welke beheers jij nog niet, maar wil je wel ontwikkelen? Bijvoorbeeld: luisteren, samenvatten, vragen stellen, jezelf uitspreken of je communicatie juist uitstellen, omgaan met weerstand, aannames, feedback geven en krijgen, kritiek, conflict hantering enz..
 2. Communicatievoorkeur stijl
  We gaan dieper in op jouw manier van communiceren. Hoe kom je over op anderen, hoe communiceer je 1-op-1 en hoe in groepen? Hoe laat je je voorkeurstijl voor je werken? Welke andere communicatiestijlen zijn er? Hoe krijg je anderen mee? Hoe zorg je dat anderen naar je blijven luisteren? Hoe zorg je dat in je in verbinding blijft?
 1. Matchen
  Nu je jezelf beter kent en weet welke communicatievoorkeur je bij de ánder kan tegenkomen, onderzoeken we op welke manieren je doelgericht kan aansluiten in een gesprek. De combinatie van jezelf en de ander herkennen geeft de sleutel om goed te communiceren.
 2. Leiderschap
  Bij het ontwikkelen van je communicatie hoort onlosmakelijk ook het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Hoe ga je met je tijd om, waar zeg je ja tegen, waar nee, wat delegeer je, wat hoort bij jou, hoe zorg je goed voor jezelf (zowel op werk als prive). Hiernaast kan formeel leiderschap ook relevant zijn voor jou. Een goede leider verdiept zich in de mensen om zich heen. Wie zijn ze? Wat heeft de ander nodig? Welke communicatie willen ze van jou krijgen? Hoe ga je om met weerstand en irritaties? Hoe ontwikkel je een team?
 3. Stressreductie
  Alles wat hierboven te leren is valt en staat bij het goed in je vel zitten. Daarom is het belangrijk te weten hoe stress bij jou werkt. Als je stress ervaart heeft dat hoe dan ook invloed op je communicatie en leiderschap. Zo werkt het nu eenmaal. Het maakt dat je anders reageert dan wanneer je in goede zijn zou doen. Hoe ga je daarmee om? Ook leer je dit bij de ander te herkennen.

De training is individueel te volgen en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur. De sessies vinden plaats in de studio van Rooskleurig in Barendrecht. In deze ruimte ben je even los van de waan van de dag. We gaan aan de slag met theorie, oefeningen en opdrachten. Van de onderdelen die we bespreken krijg je informatiebladen mee, zodat je er zelf ook mee verder kunt. Het is ook mogelijk de training voor een groep te organiseren.

Voor wie interessant?

Iedereen die met mensen werkt en vanuit deze rol opbouwend wil communiceren met anderen, gehoord wil worden en/of mensen in beweging wil krijgen.

Wat levert het je op?

 • Communiceren met meer impact
 • Inzicht in jezelf en in anderen, welke effect heb jij op anderen en welke effect hebben zij op jou
 • Je invloed vergroten
 • Anderen meekrijgen
 • In verbinding komen met anderen
 • Ontspannen communiceren

Borging

Om echt verandering aan te brengen moet je ergens mee bezig blijven. Bovendien zijn er soms ontwikkel punten die na de training lastig blijven en meer aandacht nodig hebben. Om het vuurtje aangewakkerd te houden is het goed de training op te volgen met een aantal coaching sessies.

Heb je interesse?

Is deze training iets voor jou of voor een personeelslid? Neem contact op voor meer informatie. Dan kijken we of ik iets kan betekenen.