Communiceren met impact

Deze training is interessant voor iedereen die zijn of haar professionele communicatie wil verbeteren. 

Het maakt je bewust van jouw manier van communiceren en het effect hiervan op anderen. Iedere communicatiestijl heeft een functie in het contact of samenwerking met anderen. Er is daarom niet snel sprake van goed of fout. Een beetje schuren mag het best in communicatie, maar als het echt gaat botsen en je uit verbinding raakt dan is het tijd om bij te sturen. Deze training helpt te communiceren met de meeste impact.

Programma

 1. Persoonlijke communicatie
  Wat bereik je met jouw communicatie, wat is jouw manier van communiceren, hoe kom je over op anderen, hoe communiceer je in groepen, hoe krijg je anderen mee? Voel je je prettig bij jouw communicatie of zou je wat willen verbeteren?
 2. Basis van communicatie
  Hoe werkt communicatie tussen mensen in het algemeen? Er zit vaak een verschil tussen wat je bedoelt te zeggen en hoe dit daadwerkelijk overkomt, hoe zit dat? Wat kun je met deze kennis in de praktijk?
 3. Communicatievaardigheden
  Welke vaardigheden beheers je nog niet, maar wil je wel ontwikkelen? Bijvoorbeeld: luisteren, samenvatten, vragen stellen, jezelf uitspreken of je communicatie juist uitstellen, omgaan met weerstand, aannames, feedback geven en krijgen, kritiek enz..
 4. Communicatiestijlen
  We verdiepen ons verder in jouw communicatievoorkeurstijl en in die van mensen om je heen. Iedereen zit anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Door los te komen van je eigen voorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt je boodschap beter over. En bereik je samen zoveel meer.

De training vindt plaats in de studio van Rooskleurig in Barendrecht. In deze ruimte ben je even los van de waan van de dag. We gaan aan de slag met theorie, oefeningen en opdrachten. Van de onderdelen die we bespreken krijg je informatiebladen mee, zodat je er zelf ook mee verder kunt. Het is ook mogelijk de training in company te organiseren.

Voor wie interessant?

Iedereen die met mensen werkt en vanuit deze rol prettig wil communiceren met anderen en/of mensen in beweging wil krijgen.

Wat levert het je op?

 • Communiceren met meer impact
 • Inzicht in jezelf en in anderen, welke effect heb jij op anderen en welke effect hebben zij op jou
 • Je invloed vergroten
 • Anderen meekrijgen
 • In verbinding komen met anderen
 • Ontspannen communiceren

Heb je interesse?

Is deze training iets voor jou of voor een personeelslid? Neem contact op voor meer informatie. Dan kijken we of ik iets kan betekenen.