Communiceren met impact

Deze training is interessant voor iedereen die zijn of haar professionele communicatie wil verbeteren. 

Het maakt je bewust van jouw manier van communiceren en het effect hiervan op anderen. Iedere communicatiestijl heeft een functie in het contact of samenwerking met anderen. Er is daarom niet snel sprake van goed of fout. Een beetje schuren mag het best in communicatie, maar als het echt gaat botsen en je uit verbinding raakt dan is het tijd om bij te sturen. Deze training helpt te communiceren met de meeste impact.

Het bijzondere aan de training is dat het ontwikkelen van vaardigheden en coaching in-een is. Iedere sessie behandelen we een onderwerp, maar kijken gelijk hoe dit bij jou specifiek werkt. Indien van toepassing koppelen we het aan het voorafgaande identiteitsonderzoek en verbreden de context.

Programma

 1. Persoonlijke communicatie
  Wat is jouw manier van communiceren, hoe kom je over op anderen, hoe communiceer je in groepen, hoe krijg je anderen mee? Voel je je prettig bij jouw communicatie of zou je wat willen verbeteren?
 2. Basis van communicatie
  Hoe werkt communicatie tussen mensen in het algemeen? Er zit vaak een verschil tussen wat je bedoelt te zeggen en hoe dit daadwerkelijk overkomt, hoe zit dat? Wat kun je met deze kennis in de praktijk?
 3. Communicatievaardigheden
  Welke vaardigheden beheers je nog niet, maar wil je wel ontwikkelen? Bijvoorbeeld: luisteren, samenvatten, vragen stellen, jezelf uitspreken of je communicatie juist uitstellen, omgaan met weerstand, aannames, feedback geven en krijgen, kritiek enz..
 4. Communicatiestijlen
  We verdiepen ons verder in jouw communicatievoorkeurstijl en in die van mensen om je heen. Iedereen zit anders in elkaar. En voor iedereen werkt iets anders. Door los te komen van je eigen voorkeuren en aan te sluiten bij die van de ander, komt je boodschap beter over. En bereik je samen zoveel meer.
 5. Matchen
  Nadat we keken welke communicatievoorkeur je bij de ander kan tegenkomen, onderzoeken we welke gangbare percepties bij de ander leven en op welk kanaal je kan ‘intunen’ om doelgericht aan te sluiten in een gesprek. De combinatie van jezelf en de mogelijke ander herkennen geeft de sleutel om goed te communiceren.
 6. Stressreductie Tot slot gaan we in op hoe stress bij jou werkt. Als je stress ervaart heeft dat hoe dan ook invloed op je communicatie. Zo werkt het nu eenmaal. Het maakt dat je stressgedrag laat zien en soms heel anders communiceert dan je in goede gemoedstoestand zou doen. Hoe ga je daarmee om? Ook leer je dit bij de ander te herkennen.

De training is individueel te volgen en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur. De sessies vinden plaats in de studio van Rooskleurig in Barendrecht. In deze ruimte ben je even los van de waan van de dag. We gaan aan de slag met theorie, oefeningen en opdrachten. Van de onderdelen die we bespreken krijg je informatiebladen mee, zodat je er zelf ook mee verder kunt. Het is ook mogelijk de training in company voor een groep te organiseren.

Voor wie interessant?

Iedereen die met mensen werkt en vanuit deze rol prettig wil communiceren met anderen en/of mensen in beweging wil krijgen.

Wat levert het je op?

 • Communiceren met meer impact
 • Inzicht in jezelf en in anderen, welke effect heb jij op anderen en welke effect hebben zij op jou
 • Je invloed vergroten
 • Anderen meekrijgen
 • In verbinding komen met anderen
 • Ontspannen communiceren

Heb je interesse?

Is deze training iets voor jou of voor een personeelslid? Neem contact op voor meer informatie. Dan kijken we of ik iets kan betekenen.